diumenge, 15 de maig del 2011

Trobada amb les entitats de La Riera

Divendres passat, ens vam trobar al Casal amb un grup important d'entitats del nostre municipi. Concretament, en aquesta xerrada col·loqui hi van participar representants d'un total d'onze entitats. Va ser una trobada molt enriquidora i passi el que passi a nivell de les eleccions municipals, un possible punt de partida perquè les entitats puguin coordinar-se millor entre elles. Després d'una ronda de presentacions, vam explicar de manera resumida els punts del nostre programa que feien referència a les entitats. Tot seguit, vam iniciar un torn de paralau on els diversos representats van plantejar una sèrie de qüestions que us resumim a continuació:

- Diverses entitats van plantejar la necessitat d'un local, de reorganitzar els actuals i potser crear alguns espais comuns. Es va parlar de l'edifici de les escoles "velles" i la situació actual.
- Es va parlar de la documentació que té cadascuna de les entitats i que potser fóra una bona idea crear un fons on tota aquesta informació quedés ben guardada i classificada.
- Necessitat de cuidar i reconèixer el paper de les entitats i la seva funció integradora i de difusió del nom de La Riera arreu.
- Enfortir els enllaços entre les associacions i facilitar intercanvis i accions comunes. Impuylsar la creació d'una comissió o coordinadora d'entitats.
- Pel que fa a la qüestió econòmica, es va plantejar les necessitats habituals de funcionament de les entitats i també les extraordinàries. Un possible camí podria ser la signatura dels convenis que plantegem en el nostre programa i la major implicació de l'Ajuntament quan sigui necessària, per exemple, per buscar recusos econòmics més enllà dels municipals.
- Per últim, reforçar els elements de comunicació municipals i donar més contingut a la revista municipal i la pàgina web.

Per últim, agrair la participació de totes les entitats que van assistir l'altre dia a la trobada al Casal i que restem a la disposició de la resta per qualsevol qüestió que ens vulguin plantejar.